Bibliotheek - Schildersmuseum

Ga naar de inhoud

Bibliotheek

De Stichting Schildersmuseum heeft sinds haar oprichting op 16 november 1973 een groot aantal historische boeken in haar bezit. Deze vakboeken zijn veelal geschonken  door instanties bedrijven en of particulieren. Oorspronkelijk waren deze ondergebracht in de bibliotheek van het voormalige bedrijfschap schildersbedrijf te Rijswijk. Na het opheffen van deze  organisatie verhuisden ze naar Nimeto te Utrecht. Samen met de eigen collectie van deze school  vormen ze daar nu een groot bestand. Het materiaal is ge├»nventariseerd en digitaal vastgelegd.
U kunt  de informatie benaderen via de website:  https://nimeto.auralibrary.nl/auraic.aspx onder de button zoeken kunt u op verschillende steekwoorden zoeken in het bestand. Voor technische vragen kunt u terecht bij de helpdesk van NIMETO tel: 030- 2714624 toestel 333, de heer Rob Baar of mevrouw Ria Reuvers.
Ook bestaat de mogelijkheid om de boeken daadwerkelijk in te zien daarvoor kunt  u een afspraak maken met de heer Andries Grosman  06-11707749.
Voor vragen en informatie kunt u ook mailen met dhr. Grosman: a.grosman@nimeto.nl

Naast de inhoud van de verschillende boeken die u kunt inzien via  https://nimeto.auralibrary.nl/auraic.aspx  dan wel via een afspraak ter plaatse treft u hieronder ook een tweetal PDF bestanden aan waarin alle titels staan van de beschikbare boeken van zowel Nimeto als de Stichting SchildersMuseum.
Archief Museum 1
Archief Schilders Museum Aanwinstenlijst

De stappen om de boeken van het Schildersmuseum te zoeken in Aura, staan daar onder.
Archief Museum 1
Archief Schilders Museum Aanwinstenlijst
Terug naar de inhoud